Seværdigheder

Det er næsten umuligt at anbefale én seværdighed frem for en anden, for det er jo smag og behag, hvad man har lyst til at køre efter. Så her er kun oplistet nogle ganske få af dem, vi selv er meget begejstrede for, og som anført under "Byer i området" vil vi desuden anbefale et besøg på turistkontoret i Dénia for yderligere inspiration:

C/Manuel Lattur 1- Local E (lige ved siden af togstationen)
03700 Dénia (Alicante)
Telefon:  96 642 23 67
E-mail: denia@touristinfo.net

Calaveras hulerne

Cuevas de las Calaveras ligger på vejen mellem Pedreguer og Benidoleig og er et godt sted at besøge. Hulerne har fået deres temmeligt skumle navn af de mange kranier, der blev fundet i dem, da de blev opdaget i 1768. 

Der er en meget udførlig historisk beskrivelse ved hulen, som skitserer dannelsen af ​​hulen og detaljer af nogle af dens efterfølgende anvendelser. Under 2. verdenskrig brugte soldater således hulen til at opbevare mad og endda til at reparere flymotorer!

Las Calaveras Cave
Carretera de Benidoleig-Pedreguer, s/n
03759  Benidoleig, Alicante - Alacant  (Valencia)
http://www.cuevasturisticas.com
Tlf.:+34 966404235

La Cova del Rull

Cova del Rull blev opdaget i 1919 af José Vicente Mengual (Uncle Rull), da han var på jagt efter en kanin med sin hund, der pludselig trådte ned i et hul. Den næste dag forsøgte han at fjerne nogle sten fra hullet og fandt hulen, der bærer hans øgenavn. Hulerne blev åbnet for offentligheden i 1960'erne, og "Onkel Rull" har ad flere omgange renoveret hulerne.

Cueva de Rull
03789  Vall de Ebo, Alicante - Alacant  (Valencia)
http://www.cuevasturisticas.com
Tlf.:+34 965571413
 
Borgen i Dénia
 
Borgen i Denia er et symbolsk vartegn for byen. Den blev bygget i den muslimske periode mellem det 11. og 12. århundrede. Det føles også som at træde ind i en anden tidsperiode, når man bevæger sig rundt i borgen. Fra borgen er der også en spektakulær udsigt over Denia havn og den omkringliggende kyst. Åbningstider afhænger af årstiden, så det er en god idé at tjekke efter på hjemmesiden, inden I besøger borgen.
 
Avda. del Cid- Calle San Francisco, Denia
Telefon: +34 966 420 656
 
Guadalest
 
El Castell de Guadalest, som regel kun kaldet "Guadalest", er en lille by i en bjergrig del af comarca Marina Baixa, i provinsen Alicante, Spanien. Guadalest dækker et areal på 16 kvadratkilometer og har en befolkning på omkring 200 indbyggere. Guadalest ligger cirka 25 kilometer inde i landet fra Benidorm langs CV-70 landevejen.
 
Guadalest er blevet erklæret et "Monument af historisk og kunstnerisk værdi " og er en stor turistattraktion i Spanien. Læs mere om Guadalest og find vej her: http://www.spain.info/da/que-quieres/ciudades-pueblos/otros-destinos/guadalest.html
 
Turen til Guadalest kan med fordel kombineres med en tur til:
 
Fuentes del Algar
 
Algar vandfaldet, som er en naturoplevelse af de helt store. Her er det muligt at bade i bjergkoldt vand, både i de mange bassiner, der ligger som terrasser op ad bjergsiden, og under vandfaldet i det nederste bassin.
 
Fuentes del Algar ligger et par kilometer nord for Callosa d'en Sarrià, cirka 10 km fra Altea og 15 km fra Benidorm inde i landet.
 
Bådfart Dénia - Jávea
 
Fra havnen i Dénia er der mulighed for dagsture med båd til Jávea. Der er flere udbydere, der er nemme at finde på havneområdet.
 
 
Gå selv på opdagelse efter flere seværdigheder på Costa Blanca her: