Byer i området

Oliva:

Oliva er byen, som Oliva Nova Golf & Beach Resort er "udstykket" fra i 1972. Den ligger ca. 7 km nord for lejligheden. Byen er endnu ganske uspoleret som turistmål for udenlandske turister, men har i årtier virket som en magnet på spanske turister. En af årsagerne hertil kunne være de omkring 300 solskinsdage om året! Ifølge det lokale turistkontor er klimaet og vejret blandt verdens bedste.

Selve byen ligger lidt tilbage fra Oliva strand (der i øvrigt betegnes som en af de bedste i Spanien), hvor der er liv og glade dage om sommeren, men tomt om vinteren. I vinterhalvåret kan man fordybe sig i byens historie, eksempelvis den gamle maurer borgruin, kirker, historisk bydel, de mange fiestaer, byens centrum med den lange promenade, hvor der er marked om fredagen.

Der er ikke så mange hoteller i Oliva, så turister lejer huse og lejligheder. Der er også langt mellem restauranterne, men hvis man går på opdagelse i byens centrum, ligger der mange små tapasbarer med ganske udmærket og anbefalelsesværdig spansk mad. - Der er IKKE mange muligheder for "ose-shopping", da det ikke er en udpræget handelsby andet end med dagligvarerforretninger. 

Gandia:

15 km nordpå fra lejligheden ligger Gandia. Med dens cirka 80.000 indbyggere er den en af de største byer på Costa del Azahar, som netop begynder omkring Oliva og Gandia, hvor vi forlader Costa Blanca nordpå.

Der er to "hovedzoner" i Gandia: selve byens centrum, hvor der er stor forretningsmæssig aktivitet og shoppingmuligheder, ligesom det også er her, man finder mange historiske monumenter. I 1500-tallet var Gandia et vigtigt kulturcentrum, blandt andet havde byen sit eget universitet.

Den anden zone er strandområdet, hvor man finder det pulserende turistliv med restauranter, barer og natklubber. Som alle andre steder i Spanien begynder mange turistaktiviteter først om aftenen, ofte så sent som omkring midnat, og det er derfor en stor fordel, at strandområdet og byens centrum ligger ca. 2 km fra hinanden.

Cullera:

Længere nordpå endnu, ca. 46 km fra lejligheden, ligger Cullera, ved udmundingen af floden Júcar. Byen kendes på de store, hvide bogstaver, der på bjerget Munt de l'Or former byens navn, og som kan ses mange kilometer væk. Byens historiske del ligger mod syd, og den mere turistede del mod øst, ud mod Middelhavet.

Cullera er traditionelt et landbrugsområde, hvor ris og appelsiner udgør vigtige afgrøder. Fiskeri udgjorde også tidligere en stor del af byens økonomi, men efterhånden som turismen har holdt sit indtog i området, har fiskeriet måttet vige for denne udvikling.

Byen er ikke nogen stor shoppingby, til gengæld er der mange historiske bygninger og kulturelle aktiviteter, bl.a. en gammel maurisk borg, kirker, huler, museer og meget andet.

Valencia:

Kun få byer i verden har som Valencia formået at integrere resterne fra sin fjerneste fortid, der går helt tilbage til år 138 f.Kr., med de mest moderne og avantgardistiske bygninger, opført inden for de seneste årtier.

Valencia er handel og kultur, biografer og teatre, museer, musik og forretning. Byen er centrum for den internationale og avantgardistiske designvirksomhed og en af de mest aktive messe- og kongresbyer i Europa.

Med sin geografiske placering har Valencia altid haft stor historisk betydning som Spaniens port til Middelhavet, og byen har da også bevaret den charme, der er kendetegnende for alle havnebyer. De smukke sandstrande og det klare vand er sammen med det åbne hav og de nærliggende bjerge med til at give Valencias kyst en enestående charme.

Der er ca. 100 km til Valencia fra lejligheden.

Dénia:

På "tippen" af Costa Blanca, ca. 20 km syd for lejligheden, ligger denne skønne by. Her skinner solen næsten hele året, og der er en årlig gennemsnitstemperatur på 20 grader i Dénia. Ud over det milde klima og mere end 20 km sandstrande finder man også klippefyldte strande med gode muligheder for dykning.

Den karakteristiske "Dénia-klippe" er en af områdets største naturparker, Montgó, der adskiller Dénia og Jávea. Her er fine afmærkede vandreruter, som man dog ikke skal begive sig ud på i højsommeren, da temperaturen inde i naturparken nemt sniger sig op mod de 50 grader.

Byen byder på et utal af shoppingmuligheder, barer og restauranter, lystbådehavn og spændende historisk kultur, bl.a. den gamle fæstning, hvorfra der er en storslået udsigt over hele kysten.

Jávea:

Kystens juvel Javea består af et klippefyldt forbjerg og er et førsteklasses eksempel på, hvor den gamle verden møder moderne energi. Distriktet med ”den gamle by” er fyldt med resterne af de mure, der var bygget til at holde pirater væk, samt en kirke fra det 14. århundrede.

Besøg den smukke, hvidsandede strand Arenal, der er fyldt med butikker og restauranter, og om sommeren også med strandbarer og natklubber.

Man kommer til Javéa enten gennem Denia og over bjerget eller via 332 sydpå og følger skiltningen.

Moraira:

Længere sydpå fra Jávea ligger Moraira. En 8 km lang kyst og en samlet størrelse på i alt 32 km2 er med til at give byen nogle specielle og overdådige geografiske omgivelser. Halvøen Cap d 'Or danner ramme om en meget ujævn kyst med utallige klippeskrænter, gyldne strande og bugter med krystalklart vand. 
 
Ved foden af slottet i byens centrum breder sandstranden sig: L'ampolla, den mest besøgte og omfangsrige af de lokale strande. Mod nord finder man stranden 'Portet' med fint sand og blidt krystalklart vand. Stranden, der er lille og formet som en muslingeskal, er det perfekte sted at tage sig en afslappende svømmetur.
 
I landsbyens centrum finder man fiskerihavnen, som ligger lige ved siden af Morairas lystbådehavn. Den anses for at være en af de bedste lystbådehavne i regionen Valencia, eftersom den har 620 fortøjninger og er midtpunkt i et meget livligt område.  
 
Byen huser mange fastboende englændere og irere.

Calpe:

I ly af klippen 'Peñón de Ifach', ligger byen Calpe - en kendt turistdestination, der er beriget med en bemærkelsesværdig smuk natur i form af den flotte vegetation, klippeskrænterne og de rene strande. Klippesymbolet repræsenterer Costa Blanca, og den majestætiske kæmpe kan beskues fra hvert gadehjørne. 
 
Middelhavsklimaet er perfekt til at nyde naturen og diverse friluftsaktiviteter året rundt. Med de varme somre og milde vintre har byen en gennemsnitstemperatur på 19ºC. Ud af de 29.600 indbyggere i Calpe er mere end 60% udlændinge, der er integreret i livet i byen.
 
De 14 strande, der er at finde i Calpe, er alle forskellige. Mod nord finder man en smuk spadseresti, der lægger vejen forbi hyggelige og rolige klippebugter. På begge sider af Peñón-klippen finder man bystrandene med gyldent sand og roligt vand. Calpe har fem små havne med et uendeligt udbud af aktiviteter. Den mest besøgte er havnen, der ligger ved foden af Peñón 

Altea:

Altea ligger i provinsen Alicante mellem Benidorm og Calpe. Byen kan prale af forbløffende naturområder som 'El Morro de Toix' eller 'Sierra Helada', og med deres imponerende udsigter er de nogle af byens største attraktioner. 
 
Altea, der mod nord er godt beskyttet mod de kolde vinde fra 'La Sierra de Bernia', kan tilbyde et behageligt mikroklima året rundt med en gennemsnitstemperatur på 18 grader. Byen har 23.500 indbyggere, hvoraf en stor procentdel er udlændinge, som er blevet tiltrukket af lyset og den fortryllende middelhavslandsby.
 
På byens 8 km lange kyststrækning finder man uventede bugter, skrænter og strande. 
I 'Punta de Mascarat' opfordrer klippebugterne med deres turkise og krystalklare vand til diverse former for vandsport. Fra centrum er der ikke langt til sandstrandene eller Alteas største lystbådehavn, og søger man noget mere eksklusivt, kan også dette findes blandt de forskellige lystbådehavne i området.    
 

Benidorm:

Benidorm var oprindelig en lille fiskerlandsby, men blev opdaget af turismeindustrien i 1960erne, hvor især engelske og hollandske turister begyndte at valfarte til byen. 

I dag er Benidorm en af Spaniens vigtigste feriebyer. Benidorm er mest kendt for sine strande og mange hoteller og ferielejligheder. Byen kaldes da også Spaniens Manhattan. Allerede i 1954 lavede den daværende borgmester en byplan, der sikrede at hotellerne blev omgivet af et åbent areal. 

Således blev det forhindret at hotellerne i Benidorm kom til at ligge for tæt på hinanden. Takket være bjergene, der omgiver Benidorm, nyder byen godt af et mildt klima året rundt. Årets middeltemperatur ligger på 18 grader celsius, med 15 grader om vinteren og 26 grader om sommeren. 

Alicante:

Alicante er kendt for den romantiske middelalderby og for borgen Santa Barbara. Borgen er adkillige tusinde år gammel. På grund af Alicantes gode placering i forhold til Middelhavet har flere herskere styret deres rige fra denne borg.

Den historisk betydningsfulde havn i Alicante har ikke mistet sin charme i de mange hundrede år, den har eksisteret. Oplev den smukke stemningsfulde promenade, Explanada de Espana, med et rigt udvalg af berømte restauranter samt talrige små boder med alverdens fristelser.

Den brede strand lever med sit bløde og hvide sand helt op til kystens navn, Costa Blanca, som betyder "den hvide kyst". Det krystalklare havvand giver fine bademuligheder, og man finder derfor flere dykker- og surferskoler. På Costa Blanca er der oplagt mulighed for at dyrke næsten alle former for sport; ikke mindst er det et fund for de golf-interesserede, fordi klimaet her tillader, at man kan spille hele året rundt på de 13 lokale golfbaner.

Xativa:

Xativa er den eneste by, som af de her nævnte ikke ligger ude ved kysten. Vi nævner den, fordi vi selv adskillige gange har kørt en tur op over bjergene og de cirka 3 kvarters kørsel ind i landet for at gå en tur i Xativa. Her er du virkelig i kontakt med det autentiske Spanien, hvor alting foregår i et tempo, alle kan følge med i.

Byen huser mange kulturelle seværdigheder i form af en borg, kirker og museer. Du finder også mange hyggelige barer og restauranter, der blandt andet byder på ægte spanske tapas-oplevelser.

 

Der er jo mange flere byer, man kan besøge, når man bor i lejligheden i Oliva Nova. De ovenstående er blot et udvalg af de nærmeste, og dem vi kender selv. Gå på turistkontoret i Denia og bliv inspireret til besøg i andre byer, det ligger her:

C/Manuel Lattur 1- Local E (lige ved siden af togstationen)
03700 Dénia (Alicante)
Telefon:  96 642 23 67
E-mail: denia@touristinfo.net