Costa Blanca - "Den hvide kyst"

(English translation below)

Costa Blanca byder på et utal af natur- og kulturoplevelser. Da det i forvejen er nødvendigt at leje bil for at komme fra lufthavnen til lejligheden, er der mange gode steder at besøge i området fra Valencia til Alicante – såvel langs kysten som ind i landet. Find en masse god information på http://www.alicante-spain.com og http://en.comunitatvalenciana.com

Hele området omkring Costa Blanca er relativt nyt i turistmæssig sammenhæng – det er først i de senere år, at man er begyndt at bygge hoteller og ferielejligheder på kysten. Der er ikke mange danskere i Oliva, faktisk er der ud over os kun ét andet dansk par, der ejer en bolig i Oliva Nova Golf Resort. Derimod er der mange tyskere og englændere, og vi har mødt et par svenskere, ligesom også spanierne benytter området som deres ferieparadis ved Middelhavet.

Oliva ligger 6 km nordpå (5 minutters kørsel), hvor der er museer, kirker og monumenter, der fortæller byens mauriske og romanske historie. Hver fredag er der marked på byens ”rambla”, hvor man virkelig får et indtryk af det gamle Spanien.

Videre nordpå ligger Gandia (13 km fra lejligheden, et kvarters kørsel), der byder på små sidegader med smarte butikker og cafeer. Der er desuden mulighed for et direkte tog fra Gandia til Valencia, der tager under 1 time, hvis man vil undgå at have bil med til Valencia.

Sydpå fra lejligheden ligger Denia, ca. 20 km og 20 minutters kørsel. Her finder du mange butikker af alle slags, barer og restauranter, og den gamle borgruin er et besøg værd. I Denia er der også en strand og en stor havn, hvor der er hyppige afgange til både Mallorca og Ibiza.

Se flere tips under ”Forslag til udflugter”.

Costa Blanca

Actually, the Danish text above is a translation and an abstract of the two web pages http://www.alicante-spain.com and http://en.comunitatvalenciana.com - which are both written in English. Please refer to them for information about Costa Blanca.

Besides, you can get many good hints from

  http://www.costablancainformation.co.uk/